ויזה לארה"ב ללא ראיון

ויזה לארה"ב ללא ראיון בשגרירות – בדקו האם אתם עומדים בתנאים

ביקור בארצות הברית הוא ללא ספק אחד הדברים שכל אחד חייב לעצמו לעשות לפחות פעם בחיים. המעצמה הגדולה בעולם נוכחת בכל אספקט של חיינו, ואחראית לנתח עצום מהתרבות והמידע שכולנו צורכים. ארצות הברית המעניינת והמגוונת משתרעת על שטח כל כך גדול, עם כל כך הרבה נופים מגוונים, אתרים חשובים וערים שאתם חייבים לעצמכם להיות בהן, כך שלרובנו ביקור יחיד ממש לא יספיק.

הדרך לארה"ב, מלבד שעות טיסה ממושכות, דורשת גם הוצאת ויזה, אישור כניסה לארה"ב שרק באמצעותו תוכלו לעבור בשעריה. ישנם מספר סוגים שונים של ויזות לארה"ב: ויזת תייר/עסקים, הנקראת ויזה מסוג B, היא הנפוצה ביותר והיא הוויזה שיקבל מי שמגיע לארה"ב לצורך טיול אישי או נסיעת עבודה. ויזה מסוג B נחלקת לשני סוגים עיקריים, B1 ו-B2, שההבדל ביניהם קשור למשך השהות המבוקש.

סוגים נוספים של ויזה לארה"ב הם ויזת עבודה, המאפשרת לעבוד באופן חוקי במשך 4 חודשים, ויזת סטודנט הניתנת בהצגת אישור על קבלה ללימודים במוסד אקדמי בארה"ב, ויזת תפקידים מיוחדים, שאותה צריך אדם להוציא עקב תפקידו, ובעקבותיו יקבלו ויזה גם בני משפחתו הגרעינית, ויזת סוחרים, ויזת אנשי דת המבקשים להגיע לארה"ב במסגרת תפקידם ועוד.

תהליך הוצאת הוויזה ידוע כארוך ומורט עצבים, ומאיים במיוחד בגלל הריאיון האישי הכרוך בו. הריאיון עצמו הוא שיחה של כמה דקות עם נציג השגרירות, שעשויה להיות מלחיצה ומאיימת לכשעצמה, אך מעבר לכך מצריכה גם קביעת תור לריאיון זמן רב מראש, הגעה אל השגרירות והמתנה בתורים ארוכים ומייגעים.

על הביקור בארה"ב אף אחד לא יוותר בגלל ההליך המסורבל, אבל נחמד יהיה לדעת שאפשר קצת לקצר אותו ולהפוך אותו לפשוט ומהיר יותר, לא? תשמחו, אם כך, לדעת שרבים מכם יכולים להוציא ויזה לארה"ב ללא ריאיון בשגרירות, ויכולים לנהל את הבקשה כולה דרך שליחת המסמכים והטפסים הרלוונטיים בדואר.

 

מי רשאי להוציא ויזה לארה"ב ללא ריאיון בשגרירות?

את הפטור מריאיון אישי מעניקה השגרירות לכל מבקשי הוויזה העומדים באחד מהתנאים הבאים:

  • מבקשי ויזה בני 80 ומעלה, המבקשים ויזה ראשונה או חידוש ויזה.
  • ילדים עד גיל 14, המבקשים ויזה ראשונה או חידוש ויזה.
  • מועמדים שגילם גבוה מ-14 ונמוך מ-80, אשר כבר הוציאו ויזה לארה"ב בעבר, ושלגביהם מתקיימים כל התנאים הבאים:
    • את הוויזה האחרונה הוציאו אחרי ה- 1.1.2008.
    • הוויזה האחרונה שהוציאו עדיין בתוקף או שתוקפה פג ב-12 החודשים הקודמים להגשת הבדיקה.
    • מגישים את הבקשה הנוכחית באותה השגרירות שבה הוגשה בקשת הוויזה האחרונה שקיבלו.
    • מגישים בקשה לאותה ויזה בדיוק כמו האחרונה שקיבלו, וששייכת לאחד מהסוגים הבאים – B, C, D, F, H, I, L, O, P, Q, R.
    • שהוויזה האחרונה שלהם הוצאה כשהיו מעל גיל 14.
    • שבוויזה האחרונה שלהם תחת קטגוריית Annotiation לא מופיעה הערת Blanket, Clearance או Walver.

 

 

מה כולל תהליך הוצאת ויזה לארה"ב ללא ריאיון בשגרירות?

אם אתם עונים על אחד התנאים שהוזכרו לעיל ועל כל תת-סעיפיו אם יש כאלו, אתם יכולים להתחיל בתהליך להוצאת ויזה לארה"ב ללא צורך להגיע לריאיון בשגרירות. אומנם חסכתם מעצמכם חלק מהותי, אך עומד בפניכם עדיין תהליך שלו כדאי שתקדישו תשומת לב מירבית. הגשת בקשה הכוללת נתונים לא נכונים או לא מדויקים פשוט תידחה, וחבל.

 

 

מה נותר לכם לעשות על מנת להוציא ויזה לארה"ב?

נתענג עוד קצת על העובדה שחסכתם מעצמכם את הצורך בריאיון אישי בשגרירות ונציין שאת החלק הבא אתם יכולים לעשות מול מסך המחשב הפרטי בביתכם. היכנסו לאתר האינטרנט של השגרירות ושם תמצאו טופס בשם DS-160 שאותו תצטרכו למלא בקפידה. מדובר בטופס לא קצר עם חלקים רבים, שכתוב כולו בשפה האנגלית ושאותו עליכם למלא באנגלית. כאן בדיוק עלולות לקרות אותן טעויות שיעלו בדחיית הבקשה שלכם. אז דאגו לפנות לכך זמן ולמלא את הטופס בסבלנות ובריכוז.

בטופס תידרשו למלא את פרטיכם האישיים המלאים, לפרט את מצבכם המשפחתי והכלכלי ולכתוב את סיבת הגעתכם לביקור בארצות הברית. חשוב לדעת שתוכן הטופס אינו זהה לכל מגישי הבקשה, והוא משתנה ממבקש אחד למשנהו על פי סיבת הביקור המצוינת.

נוסף על פרטים אלו, תתבקשו להצהיר על כך שאתם מגיעים לביקור זמני בלבד וכי אין לכם כל כוונה להשתקע במדינה. הצהרתכם בפני עצמה חשובה, אך אינה מספיקה, ועל מנת ששלטונות ארה"ב יאמינו בנכונותה ויקבלו את בקשתכם להיכנס למדינה, עליכם לצרף לבקשה כל מסמך או אישור היכולים לעזור לכם להוכיח שיש לכם סיבות טובות מספיק לחזור לארץ, או במילים אחרות – שיש לכם זיקה לישראל.

מסמכים לדוגמה שיכולים לעזור הם כל מסמך המעיד על נכסים בארץ בבעלותכם, תלושי משכורת ממקום העבודה הנוכחי שלכם, מסמכים רפואיים המעידים על טיפול שאתם נמצאים במהלכו, אישורים על קבלה לעבודה חדשה או ללימודים, וכל דבר דומה שיבהיר את כוונותיכם.

לאחר מילוי הטופס, יש להירשם באתר, ולשלם אגרה של 160 דולר. שימו לב שהתשלום ניתן לשגרירות עבור הטיפול בבקשה, הוא לא מבטיח לכם שיקבלו את בקשתכם ולא יוחזר אליכם אם הבקשה תידחה. לאחר התשלום תקבלו קבלה ואישור הרשמה.

את אישור ההרשמה יש לצרף לטופס DS-160 ולמסמכים המעידים על הזיקה שלכם לארץ, ולהוסיף להם את הדרכון הנוכחי שלכם, הדרכון עם הוויזה הקודמת שלכם, ותמונה עבור הוויזה שאותה אתם מבקשים כעת. את כל אלו יש לשלוח לשגרירות המבוקשת (בירושלים או בתל אביב) דרך אחד מסניפי הדואר שעובדים מול השגרירות.

משך הטיפול בבקשה שלכם הוא כ-3 שבועות, בסיומם תדעו אם קיבלתם את הוויזה המיוחלת או אם בקשתכם נדחתה. קחו בחשבון שגם אם אתם עומדים בכל התנאים שציינו, ייתכן שיוחלט בשגרירות, לאחר בחינת החומרים ששלחתם, להזמין אתכם בכל זאת לאותו ריאיון אישי שאותו ניסיתם לחסוך מעצמכם.

אף על פי שמדובר בהליך מקוצר, ושמטרתו לחסוך מכם את הזמנים הארוכים שנדרשו לתהליך הכולל ריאיון, כדאי שלא תמתינו עם הגשת הבקשה לרגע האחרון. תמיד יש לקחת בחשבון מרווח ביטחון ובמיוחד כאשר, כאמור, השגרירות עדיין עשויה להזמין אתכם לריאיון. לא כדאי שכל הנסיעה שלכם לא תוכל לצאת לפועל כיוון שלא דאגתם להוציא את הוויזה מספיק זמן מראש.

אם אתם חוששים להסתבך, להתבלבל, לא סומכים על האנגלית שלכם או מפחדים שלא תדעו אילו מסמכים לצרף או מתי להגיש מה, יש לא מעט חברות העוסקות בליווי מבקשי ויזה מתחילת התהליך ועד סופו, כולל בקשות חוזרות במקרים של סירוב, ועוזרות לחוששים או למבולבלים שביניכם להגיש את כל הטפסים לעבור את כל השלבים כראוי. כדאי לשקול שימוש בשירותיהם.

ואחרי כל זה, גם אם זה נשמע לכם עכשיו מפרך, מתיש ובלתי נסבל, כשתעמדו מול פסל החירות או על גג האמפייר סטייט, כשתצעדו על שדרת הכוכבים או כשתצפו במו עיניכם בשלט Hollywood, כשתחצו את גשר הזהב בסן פרנסיסקו או כשתשתזפו על חופי מיאמי, אנחנו מבטיחים לכם שתרגישו שזה היה שווה את הכול. נסיעה נעימה!