כדי להיכנס לארצות הברית יש צורך להצטייד בויזה. ויזה, לא במשמעות של כרטיס אשראי, כמובן אלא במשמעות של אשרת כניסה. אבל לא כל ויזה תתאים לכל אחד. יש הבדל משמעותי בין אנשים שרוצים להגיע בתור תיירים לבין כאלה שרוצים להגיע לצרכי עבודה. אם תרצו לדעת יותר על המשמעות של ויזת תייר לארה”ב B2 לעומת ויזת עבודה לארה”ב l1, אנו נסביר כל מה שחשוב לכם לדעת על ההבדלים בין ויזת תייר לארה”ב לויזת עבודה לארה”ב בשורות הבאות.

אנשים מחזיקים דגל ארה"ב ומחייכים

חשוב לדעת, זמן השהייה בארה”ב

מלבד העובדה הדי ברורה מאליה, שאסור לעבוד בארצות הברית על סמך ויזת תייר לארה”ב b2, חשוב לדעת מהו זמן השהייה האפשרי. למען הסר ספק, נציין כי כדי לעבוד באופן חוקי וללא בעיות, חשוב שתהיה לכם לפחות ויזת עבודה זמנית לארה”ב (או ויזה לשהות ארוכה יותר). ויזת תייר לארה”ב זמן שהייה עומד על תקופה של מספר חודשים קצוב. המשמעות היא שניתן לשהות לתקופה של עד 3 חודשים או 6 חודשים, בדרך כלל. במקרים מסוימים ניתן יהיה להאריך את השהייה. כאשר מדובר בויזת עבודה לארה”ב, תקופת השהות בדרך כלל תהיה ארוכה יותר, בהתאם לסוג הויזה שאושרה לכם.

 

האם ויזה עולה כסף?

כדי להגיע לארצות הברית יש לרכוש כרטיס טיסה ולהוציא דרכון תקף. טיסה, הינה דבר שעולה לא מעט כסף אך ברור שאי אפשר אחרת. אך לגבי ויזה, לא לכולם ברור האם יש צורך לשלם וכמה. אם אתם תוהים לגבי ויזת תייר לארה”ב מחיר או שאתם שואלים כמה עולה ויזת עבודה לארה”ב, התשובה היא שהליך ההרשמה לקבלת ויזה בהחלט עולה כסף. נכון להיום, ההרשמה כרוכה בתשלום אגרה של 160 דולר בדרך כלל. חשוב לציין כי התשלום הזה לא מוחזר גם אם בסופו של דבר לא קיבלתם את האשרה שביקשתם.

 

חשוב לדעת לגבי ויזה וילדים

אם אתם נוסעים לארה”ב עם הילדים, שאלה לגיטימית היא האם יש צרוך במה שנקרא ויזת תייר לארה”ב לילד. כאשר מגישים בקשה וצריכים למלא טופס ויזה תייר לארה”ב (ועל כך נרחיב בהמשך) יש צורך למלא את הבקשה גם על שמם של כל הילדים שמצטרפים. תמיד ובכל מקרה, שלטונות ארצות הברית צריכים לבדוק ולאשר את כניסתם של כל המגיעים לאמריקה, ילדים, בוגרים, מבוגרים וקשישים.

 

אין ויזה לכל החיים

אם בעבר קיבלתם ויזת תיירים, עליכם לוודא כי התוקף שלה לא פג. במידה ותוקף הויזה פג או אם הדרכון שבו הייתה הויזה הקודמת הסתיים, עליכם לבצע חידוש ויזת תייר לארה”ב. שמענו עם מקרים שבהם אנשים חשבו כי הויזה שלהם הייתה בתוקף אך בסופו של דבר נמנעה הכניסה שלהם לארה”ב. לא נעים. אפשר וצריך להימנע מכך. תמיד יש להגיע לארה”ב כאשר אתם מצוידים בדרכון תקף אשר בתוכו יש ויזה תקפה. זה נכון בין אם אתם תיירים ובין אם אתם מגיעים כדי לעבוד.

 

תהליך הוצאת ויזת תייר לארה”ב

אחרי שהסברנו כמה עולה אגרת ויזת תייר לארה”ב וכן גם לכמה זמן תקפה ויזת תייר לארה”ב (לרוב התוקף הוא 10 שנים וזמן שהיה עד 180 ימים ברצף) נעבור לשאלה המהותית המעניינת אתכם, ללא ספק, איך להוציא ויזת תייר לארה”ב. קודם כל, נבקש לציין שאין תשובת בית ספר לשאלה כמה זמן לוקח להוציא ויזת תייר לארה”ב. חשוב לדעת שזה לא לוקח מהיום למחר וזה תלוי גם בעומס שיש על השגרירות. לרוב תצרכו להגיע לראיון בשגרירות בטרם יאשרו לכם את הויזה שביקשתם.

אם כן, תהליך קבלת הויזה הוא כזה: קודם כל יש למלא בקשה לקבלת ויזה. אגב, בטופס זה עליכם לציין בדיוק את מטרת הגעתם. גם אם אתם רוצים לבקש ויזת עבודה לארה”ב, תצרכו למלא את הטופס המקוון. טופס זה נקרא DS-160. אחרי שממלאים בקפדנות את הטופס, שמנוסח באנגלית, יש צורך לקבל אישור שהוא מולא ולהדפיס אותו. לאחר מכן, תצטרכו להגיע עם הטופס אל השגרירות. יש צורך לצרף גם תמונה.

לאחר מכן, מקבלים זימון לריאיון בשגרירות. חשוב לומר כי אם צריך למלא טופס מקוון לכל אחד (לרבות ילדים) יש מקרים שבהם ניתן לקבל פטור מהגעה לשגרירות. בדרך כלל, אם מדובר בילדים קטנים וכן אם מדובר בקשישים מגיל 80 ויותר, השגרירות תבחן את הבקשה גם ללא ריאיון בהתייצבות פיזית.

 

איך להיערך לראיון בשגרירות

חשוב להעיר כי יש סוגי ויזות, לדוגמא ויזת עסקים לארה”ב B1 אשר לכאורה מאפשרות לעבוד – למעשה, לא כך המצב. מי שאושר לו להגיע למטרה עסקית, יכול להגיע למטרה מוגדרת שאושרה לו ולא בהכרח יוכל ממש לעבוד. למשל, הגעה לכנס מקצועי או לצורך משא ומתן עסקי אינם מוגדרים כעבודה. בהמשך נציין כמה דברים חשובים לגבי סוגי ויזות עבודה לארה”ב ולגבי השאלה איך משיגים ויזת עבודה לארה”ב אך קודם לכל יש משהו נוסף. חשוב להבין איך להיערך לראיון בשגרירות, במיוחד אם מגיעים כתיירים.

במהלך הריאיון אתם נדרשים להראות זיקה לישראל, ברמה כזאת שתניח את דעתו של הקונסול או נציגיו כי אתם מתכננים לחזור לארץ לאחר הביקור הקצוב. עושים זאת בין היתר בכך שאתם מביאים אישורים שונים. למשל, אישור ממעסיק כי אתם עובדים או אישור ממעסיק (בארץ) שעומד להעסיק אתכם כאשר תשובו מחו”ל. גם אישור על ניהול עסק בארץ חשוב ביותר. אם יש לכם נכס, בית, דירה, חנות וכו’, הביאו אישור על כך וזה מאוד מגדיל את סיכוייכם לקבל את אשרת הכניסה.

 

איך מקבלים ויזת עבודה לארה”ב

בנושא עבודה, יש כלל אצבע מאוד מרכזי שיקבע האם תקבלו או לא תקבלו ויזה מתאימה. הכלל הזה הינו מעסיק שעומד להעסיק אתכם. הרוב המוחלט של אנשים שקיבלו ויזת עבודה הם כאלה שיש ברשותם אישור ממעסיק אמריקאי על כך שהוא מעסיק או עומד להעסיק אותם. יש תנאים לקבלת ויזת עבודה לארה”ב מקלים, במקרים מסוימים. למשל, אנשים שהתקבלו ללימודים בארצות הברית, כלומר סטודנטים, יכולים בתנאים מסוימים ועל פי הגבלות לעבוד באופן חוקי ולגיטימי. יש לציין כי עבור סטודנטים מספר שעות העבודה בכל חודש מוגבל.

דבר נוסף, מי שיכול להשקיע במשק האמריקאי סכום ניכר של כסף, ומתכוון להקים עסק שמעסיק עובדים, יוכל בתנאים מסוימים גם לקבל אשרת עבודה לעבוד בעצמו. לגבי השאלה כמה זמן לוקח להוציא ויזת עבודה לארה”ב, זה מאוד תלוי בסוג העבודה, זהות המעסיק והאופן שבו המעסיק בעצמו מטפל בנושא. מכיוון שהמעסיקים עצמם מעורבים בתהליך, משך הטיפול נידון לגופו של עניין. אגב, יש ויזות עבודה לא רק לתפקידים בכירים אלא גם למשרות זוטרות וזמניות. למשל בענף החקלאות, יש ביקוש לעובדים עונתיים אך מרבית הישראלים לא באמת מביעים עניין במשרות מסוג זה. למרות זאת, חשוב לנו לציין כי דבר כזה קיים.

עוד דבר חשוב לציין, בקבלת ויזת עבודה בודקים גם את נתוניו האישיים של המבקש. יש מקצועות נדרשים, תפקידים בכירים, טכנולוגיים ואחרים, אשר מעלים את הסיכוי לקבל ויזה לעבודה בארה”ב. יש גם ויזות ייעודיות לצרכי קידום עסקים, לאומנים או בעלי מקצוע מיוחדים. אגב בנושא ויזת עבודה לארה”ב לבעלי דרכון אירופאי אין הבדל ממשי לעומת בעלי דרכון ישראלי.

אין תגובות - להיות הראשון

כתיבת תגובה