ארצות הברית, הלא היא ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, מציעה גם בתחום הלימודים הגבוהים שפע של אפשרויות. השכלה אקדמית בארצות הברית נחשבת לשם דבר ברחבי העולם כולו, במיוחד אם מדובר בלימודים באוניברסיטאות המשתייכות לליגת הקיסוס כמו אוניברסיטת הרווארד, אוניברסיטת בראון ואוניברסיטת ייל. אם אתם חולמים ללמוד בארצות הברית, אך אינכם אזרחים אמריקאים, באפשרותכם להגיש בקשה לקבלת ויזת סטודנט לארצות הברית.

ויזת סטודנט לארה"ב

אילו ויזות סטודנט לארצות הברית קיימות?

כל מי שמעוניין ללמוד בלימודים אקדמאים בארצות הברית, כולל בבית ספר תיכון (למעט תכנית חילופי סטודנטים), מחוייב להוציא ויזת סטודנט מסוג F1.
אם אתם מעוניינים ללמוד לימודים שאינם אקדמאים (ומלבד לימודי שפה), תידרשו להוציא ויזת סטודנט לארצות הברית מסוג M1.
ואם מדובר בתכנית לימודים שנמשכת תקופה קצרה ושאינה מזכה בנקודות זכות לתואר או לתעודה, הרי שאין צורך להוציא ויזת סטודנט אלא ויזת תייר B1/B2.

 

קבלה ללימודים

לפני שאתם מגישים בקשה לקבלת ויזת סטודנט לארצות הברית, עליכם להתקבל לאוניברסיטה או למכללה שבה ברצונכם ללמוד. ברחבי ארצות הברית קיימים מאות מוסדות לימוד, אך לא כולם מוכרים לצורך הוצאת ויזה. יש להיכנס לרשימת המוסדות המוכרים שאושרה על ידי ממשלת ארצות הברית, ולוודא כי המוסד שבו אתם רוצים ללמוד נכלל ברשימת המוסדות המוכרחים לקבל ויזת סטודנט.
בנוסף לכך, יש לבדוק מהו היקף שעות הלימודים המינימלי הדרוש לקבלת הויזה. קבלה למוסד הלימודים דורש עמידה במבחני כניסה ותשלום עבור דמי רישום.

 

הליך הגשת בקשת ויזת סטודנט לארצות הברית

בשעה טובה התקבלתם ללימודים. לאחר שתסיימו את הליכי הרישום, תקבלו טופס הנקרא I-20. זהו טופס מקורי מטעם בית הספר שבו תלמדו, ועליו להיות חתום על ידי נציג מוסד הלימודים וגם חתום על ידכם.

בנוסף לטופס הזה, עליכם למלא טופס בקשת ויזת סטודנט לארצות הברית באתר של השגרירות. עליכם להשיב על שאלות באנגלית העוסקות בהשכלה הקודמת, בשירות הצבאי ובעבר התעסוקתי שלכם. יש לצרף מסמכים כמו תלושי שכר ותעודת שחרור מהצבא או אישור לפטור משירות צבאי. הקפידו למלא את הטופס כראוי, משום שמידע כוזב עלול להוביל לשלול את האפשרות שלכם להנפקת הויזה.

לאחר הגשת הטופס יהיה עליכם לשלם אגרת Sevis בסך 200 דולר ואגרת ויזה בסך 160 דולר. לאחר מכן, תידרשו לקבוע מועד לראיון בשגרירות ארצות הבית בתל אביב או בירושלים.

 

הריאיון בשגרירות

הריאיון האישי כולל שיחה של כמה דקות עם מראיין מטעם הקונסוליה. במסגרת הריאיון, המראיין צפוי לשאול אתכם מדוע החלטתם ללמוד בארצות הברית ומהם התכניות שלכם לאחר הלימודים. אחד הנושאים הקריטיים שיעלו בראיון הוא אפשרות מימון הלימודים.

חשוב לדעת שבמהלך שנת הלימודים הראשונה, אסור לסטודנט זר לעבוד בארצות הברית, אלא רק בעבודה במסגרת הקמפוס בו הוא לומד ותחת תנאים מגבילים. לאחר שנת הלימודים הראשונה ניתן לעבוד במסגרות שונות בתנאי שמקום העבודה אינו קשור לתחום הלימודים.

כדי להוכיח שיש באפשרותכם לממן את הלימודים למרות המגבלות הללו, תידרשו להציג מסמכים שיוכיחו שיש לכם מקורות מימון כמו תכנית חיסכון, או קבלה של מלגת לימודים. עליכם להסיר כל חשד לכך שבכוונתכם לעבוד באופן לא חוקי בארצות הברית או להשתקע בה.

לאחר הריאיון אתם צפויים לקבל את הויזה שלכם במידה ובקשתכם תאושר.

 

כמה דברים שצריך לשים לב אליהם

אם אתם מגישים את הבקשה לקבלת ויזת סטודנט בפעם הראשונה, עליכם להגיש אותה לכל המוקדם 120 יום לפני שאתם מתחילים את הלימודים ולהגיע לארצות הברית לכל המוקדם 30 יום לפני תחילת הלימודים.

אם תפסיקו את הלימודים שלכם לתקופה של יותר מ-5 חודשים, תיאלצו לעבור את תהליך בקשת ויזת הסטודנט מההתחלה.
סטודנטים שממשיכים את הלימודים שלהם יכולים להגיש בקשת ויזת סטודנט ולהיכנס לארצות הברית כל עוד מעמד הסטודנט שלהם עדיין בתוקף.

 

תכנים קישורים לויזת סטודנט לארצות הברית

סוגי ויזה לארה”ב

כמה זמן לוקח להוציא ויזה לארה”ב ומהם זמני ההמתנה?

אין תגובות - להיות הראשון

כתיבת תגובה